
با توجه به قرار گرفتن در دورانی که هر روزه در معرض شبهات مختلف اعتقادی، سیاسی هستیم برای مقابله با این هجمه ها باید چهارچوب ذهنی خود را به گونه ای شکل دهیم که بتوانیم در مواقع حساس و فتنه ها تصمیم گیری صحیحی را انجام دهیم. علاوه بر این نکته اسلام نیز ما را به تحقیق و تفکر در اصول و مبانی دین دعوت کرده است. برای عدم انحراف و کج فهمی در مفاهیم باید به افراد متخصص و قابل اطمینان رجوع کرد. مورد دیگری که یک دانشجوی بسیجی باید به آن اهتمام ورزد یادگیری مبانی انقلاب اسلامی است.شهید مطهری (ره) یکی از افرادی است که کتب ایشان می تواند در پیمودن این مسیر به ما کمک بسیاری کند، به عنوان نمونه مقام معظم رهبری در مورد آثار ایشان می فرمایند: «اگر کسی فقط آثار وی را با دقت و بطور کامل بخواند کافی است که او را به یک سطح راقی (عالی) از معارف اسلامی برساند. »
یا علامه طباطبایی در مورد ایشان می فرمایند: «او توانایی فکری بالایی در اسلام شناسی داشت. »
از این سخنان می توانیم متوجه شویم که آثار ایشان یک منبع جامع و قابل اعتماد برای آشنایی با اسلام است و می تواند کمک بسیاری به ما کند تا مسیری که در آن حرکت می کنیم را به خوبی بشناسیم.
لازم به ذکر است که از این آثار می توان برای آموختن مبانی انقلاب اسلامی نیز استفاده کرد.
مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند: «کتب شهید مطهری مبانی فکری نظام است.»
از مطالب ذکر شده می توان متوجه شد که آثار این شهید منبعی کامل، جامع و مفید و قابل اعتماد برای کسب آگاهی در زمینه ی دینی و مبانی انقلاب اسلامی باشد و شاید این جمله حضرت امام (ره) تکمیل کننده ی بحث باشد که : «آثار قلم و زبان او بی استثنا آموزنده و روانبخش است.» اما شاید سوالی مطرح شود که آیا این آثار متناسب با ما که در مسائل دینی در سطح بالایی نیستیم نیز هست یا خیر؟ در جواب آن نیز باید این سخن حضرت امام را گفت «آثار ایشان برای عارف و عامی سودمند و فرحزاد است.»
از ویژگی های آثار ایشان می توان سادگی، متنوع بودن، کامل بودن، به روز بودن را نام برد و به عنوان مهمترین ویژگی می توان به خلق نظام فکری اشاره کرد که در نتیجه آن انسان با اندیشیدن آشنا می گردد نه با اندیشه ها و این انسان صاحب اندیشه ناب است که به بصیرت دینی دست یافته و از غبار فتنه ها با سربلندی عبور می نماید.
و از دیگر ویژگی های آثار ایشان پاسخ به شبهات است که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می گردد.
1.بعد از ورود اسلام به ایران فرهنگ ایرانی که فرهنگ نابی بوداز بین رفت!
2.هنگامی که امیرالمومنین در نماز انگشتر خود را به سائل داد آیا در نماز تمرکز داشت یا نه!؟
3.چرا دیه تعیین شده برای قطع 3 انگشت بیشتر از دیه تعیین شده برای 4 انگشت است!؟
4.هنگام سفر امیرالمومنین به شهر انبار ایشان به افرادی که دنبال اسب ایشان راه افتاده بودند گفتند این کار را نکنید ولی در سفرهای مقام معظم رهبری به استانها ایشان از این کار جلوگیری نمی کنند!
5.امام علی (ع) در برخورد با مخالفان هنگامی دست به شمشیر بردند که آنها نیز دست به شمشیر بردند ولی در زمان حال می بینیم که در صورت اعتراض مخالفان در روزنامه ها آن روزنامه تعطیل می شود!
6.خدا در جایی از قرآن می فرماید که در صورت توبه گناهان شما را می بخشم ولی در جای دیگر می گوید در صورتی که ذره ای خوبی یا بدی کرده باشید نتیجه ی آن را خواهید دید!
7………..
دوره طلیعه حکمت
بر این اساس دوره ی تربیت مربی آثار شهید مطهری طراحی شده است که انتظار می رود طی آن دانشجویان مستعد علاوه بر مطالعه و فهم نزدیک به 20 کتاب از آثار ایشان، آنچه می آموزند بتوانند به دیگران نیز بیاموزند تا شاید این سخن رهبر انقلاب را که می فرمایند: «باید آنچنان خود را بسازید که مثل شمعی پروانه ها را به دور خود جمع کنید. سازندگی علمی، اخلاقی، معنوی، فکری وسیاسی داشته باشید» را تحقق بخشیم.
این دوره در تابستان های سال های 89 الی 92 در اردوگاه سیدالشهداء آبعلی تهران برگزار شده است و با استقبال قابل توجه دانشجویان روبرو شده است و ان شاء ا… در تابستان 93 سال پنجم آن برگزار خواهد شد.
این دوره 15 روزه با توجه به نظام تربیتی سازمان بسیج دانشجویی (شجره طیبه صالحین) برنامه ریزی شده است و در آن دانشجویان توانایی مربیگری و کار در حلقه های صالحین را می آموزند. در این دوره دانشجویان در گروه های 10 نفره سازماندهی می شوند و قبل از تشکیل کلاس دانشجویان با اعضای گروه خود کتب را مطالعه می کنند و در بین اعضا در مورد کتاب و شبهات آن بحث می شود.
ویژگی دیگر این دوره استفاده از اساتید با سابقه دانشگاه امام صادق (ع) جهت تدریس مباحث است.
علاوه بر کتاب های شهید مطهری به موضوعات فوق برنامه از قبیل: آموزش مهارتهای کلاس داری، فن بیان، مهارتهای جذب، ولایت فقیه و… پرداخته می شود.
زمان و نحوه ثبت نام
ثبت نام این دوره از تاریخ 1 اردیبهشت آغاز می شود و لغایت 24 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت. ثبت نام این دوره به صورت مجازی (در سایت tamhid.net) و حضوری (در دفاتر بسیج دانشجویی سراسر کشور) می باشد. هزینه ثبت نام در این دوره 5000 تومان می باشد.
دانشجویان پس از انجام ثبت نام باید جهت انجام مصاحبه و تعیین تاریخ پیش آزمون (از کتاب جاذبه و دافعه علی(ع)) به ناحیه بسیج دانشجویی استان محل تحصیل خود مراجعه نمایند.
سرفصل های آموزشی
آثار استاد که در دوره مقدماتی تدریس می شود را می توان در 4 بخش تقسیم بندی کرد.
1.حقوق زن
بحث ارزش و جایگاه زن در اسلام یکی از بحث هایی است که شبهات و سوالات بسیاری پیرامون آن، حتی در بین خود مسلمانان نیز مطرح می شود. در صورتی که با دلایل وضع این حقوق در اسلام آشنا نباشیم مطمئناً در مقابل شبهات و سوالاتی که از سوی جوامع غربی مطرح می شود پاسخی نخواهیم داشت.
در این بخش کتب اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، مساله حجاب و نظام حقوق زن در اسلام تدریس می شود.
2.گفتار ها
در این بخش کتبی که مربوط به سخنرانی های استاد می باشد تدریس می شود. موضوع برخی از این سخنرانی ها شامل آزادی، رهبری نسل جوان، امر به معروف و نهی از منکر، اجتهاد در اسلام و … می باشد.
در این بخش کتب آزادی معنوی، 10 گفتار، 15 گفتار و جهاد تدریس می شود.
3. سیره معصومین
در جامعه کنونی با توجه به تهاجم فرهنگی غرب به جامعه اسلامی و سعی آن در تغییر سبک زندگی اسلامی و ترویج سبک زندگی غربی آشنایی با سیره معصومین، نحوه و دلایل رفتار و برخورد با وقایع و حوادثی که در زمان آنها رخ داده است، اصول اخلاقی اسلام و … به ما کمک می کند تا با سبک زندگی اسلامی آشنا شده و هرچه بیشتر خود را به این نحوه زندگی نزدیک کنیم.
کتب تدریسی این بخش شامل سیری در سیره نبوی، سیره ائمه اطهار، جاذبه و دافعه علی (علیه السلام)، حماسه حسینی و ولاءها و ولایت ها می باشد.
4. انسان شناسی
شناخت انسان کامل شیوه تربیت و نقش امامت و رهبری در زندگی انسان و جامعه و … باعث می شود تا انسان هرچه مسمم تر در راه اسلام و تحقق تمدن اسلامی قدم برداریم.
کتب تدریسی در بخش انسان شناسی شامل خدمات متقابل اسلام و ایران، انسان کامل، تعلیم و تربیت در اسلام، امامت و رهبری و امدادهای غیبی در زندگی بشر می باشد.