آشنایی با مرکز تحقیقات و ارتباط با صنعت بسیج دانشجویی

توضیحات این صفحه به روز رسانی خواهد شد!

با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تقویت و تسریع حرکت علمی کشور و ضرورت تلاش دوچندان مسؤولان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای شتاب بخشیدن به این حرکت سرنوشت‌ساز، دانشجویان دغدغه مند بسیجی، طرح دوره «مهارت افزایی صنعتی» را با توجه به دغدغه ها و رشته های علمی موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تدوین کردند که نهایتاً با بررسی و مشورت هایی که با اساتید و دانشجویان بسیجی دغدغه مند انجام شد، با تأسیس «مرکز تحقیقات و ارتباط با صنعت بسیج دانشجویی حوزه بقیة الله الاعظم (عج)» این طرح به عنوان اولین دوره تخصصی این مرکز و همزمان با تشکیل آن در بهار 1393 آغاز به کار کرد.

لازم به ذکر است گسترش آموزش و پژوهش‌های کاربردی در سطح دانشگاه‌های کشور، کیفیت بخشی به آموزش دانشگاهی از طریق دوره‌ها، برقراری ارتباط موثر بین دانشگاه و مراکز پژوهشی و فناوری با صنایع و تربیت و آموزش دانشجویان بسیجی و متعهد جهت تامین نیازمندی‌های صنایع کشور به منابع انسانی توانمند و ماهر از مهمترین اهداف در نظر گرفته شده برای این مرکز علمی است.

این مرکز علمی کاملاً توسط دانشجویان بسیجی و بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در جهت تحقق نیازها و آرمان های علمی خود گام بر می دارد که قطعاً در این مسیر نیازمند حمایت های مادی و معنوی سازمان بسیج دانشجویی کشور و توجه و حمایت های علمی و تخصصی مسؤولین پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی بالاخص واحد تهران شمال خواهد بود.

ساز و کارهای پیش بینی شده برای فاز اجرایی مرکز در چهار بخش مورد بررسی قرار می گیرد؛
بخش اول؛ استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کمک اساتید در راستاي جلب پروژه هاي صنعتی و اجراي آن در دانشگاه از نمونه هاي این پروژه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طرح بازیافت کاتالیست هاي مستعمل در واحد هاي پتروشیمی
طرح تولید جاذب هاي مصرفی در پتروشیمی و…

بخش دوم؛ برگزاري دوره هاي آموزشی درچهار بخش :
1. دوره هاي آمادگی براي کنکور کارشناسی ارشد و دکتري (این دوره ها در هر گرایش و به تعداد دروس پایه آن گرایش در دوره هاي یک ترمی برگزار می شود)
2.  دوره هاي آموزشی نرم افزارهاي علمی GAUSSIAN, SPARTAN, MATLAB, SPSS, HISYS, ASPAN, COREL DRAW و… اکثر این دوره ها در دو سطح مقدماتی و پیش رفته و در دوره هاي 16 جلسه اي برگزار می شود.
3. دوره هاي آموزش دانش فنی و صنعتی که در چهارزیر مجموعه بر گزار می شود که هر دوره با توجه به صنعت مدنظر بین چهار تا شانزده جلسه طول می کشد.
– شامل شناسائی و کنترل کیفیت مواد اولیه و استاندارد سازي
– طراحی و ساخت واحد تولیدي
– فرمولاسیون و فرآیند تولید
– کنترل کیفیت و استاندارد سازي محصول
صنایع مد نظر دراین بخش شامل:

صنعت رنگ (در خودروسازي، صنعتی، ساختمانی، تزئینی و آماده سازي سطح شامل چربی گیري، زنگبري، فسفاته و کروماته)
صنایع رزین، پلیمر، چسب
پوشش هاي پودري و پوشش هاي الکترواستاتیک ( فرآیند تولید، استفاده، کنترل کیفیت و رفع عیب)
صنایع چرم طبیعی و مصنوعی
صنایع تولید کاتالیست و جاذب
صنایع تولید لاستیک
صنایع مرتبط با مواد غذائی
صنعت تولید و فراوري سنگ طبیعی و مصنوعی
فن آوري بازیافت مواد
ریخته گري و متالورژي و آلیاژ
صنایع شوینده و پاك کننده
محصولات آرایشی و بهداشتی
صنایع تصفیه آب و پساب
4. فناوري هاي نوین نانو تکنولوژي، بیو تکنولوژي و… نکته ي که بسیار حائز اهمیت می باشد نظارت معاونت آموزشی و پژوهشی بر این دوره ها و اعطاي گواهینامه هاي معتبر دانشگاهی در موارد دوم تا چهارم می باشد.

بخش سوم؛ برگزاري همایش هاي مشترك بین دانشگاه و صنعت این همایش ها می تواند مرتبط با دوره هاي صنعتی آموزشی در بخش دوم باشد و عاملی براي ارتباط و انتقال دانش فنی و جذب هنرآموزان این دوره ها در صنعت می باشد. علاوه بر این موارد آموزش نحوه ارتباط با صنعت، چگونگی تنظیم قرارداد هاي صنعتی، قوانین و مسائل حقوقی حاکم بر قراردادها و شرایط بیمه و آشنائی با قوانین حاکم بر صادرات و واردات کالا و مبادلات ارزي و حقوق گمرکات و نقش وکیل در امور تجاري …. نیز مد نظر می باشد. به عنوان نمونه سمپوزیوم رنگ که در آذر امسال برگزار می شود. و یا تعیین آزمایشگاهی از دانشگاه به عنوان آزمایشگاه مرجع براي اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی

بخش چهارم؛ تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه و مراکز صنعتی و تحقیقاتی در حال حاضر مراکزي هستند که تمایل دارند براي ارتقا علمی اعضا خود با تنظیم قرارداد همکاري با دانشگاه ها امکان تحصیل براي پرسنل خود فراهم آورند و حاضرند امکاناتی براي دانشجویان دانشگاه قایل شوند. مرکز تحقیقات و پژوهش ناجا از جمله این مراکز می باشد. در پایان آنچه ارائه شد نیاز به برنامه ریزي بسیار دقیق، تعیین کادر مجرب براي نظارت و برنامه ریزي وانجام تبلیغات مناسب داردکه نیازمند هماهنگی و پشتیبانی کامل طرح از طرف ریاست واحد، حوزه هاي معاونت، دانشکده ها و متخصصین صنعتی و دانشگاهی دارد.

 

تا کنون دو طرح علمی در قالب دو دوره مجزا با عناوین زیر توسط این مرکز برگزار شده و همچنان در حال برگزاری است؛

– دوره مهارت افزایی صنعتی

– دوره آموزش جوش هسته ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *