مسابقه نجات تخم مرغ در واقع یک طراحی مهندسی است و نیاز به دانش مهندسی دارد. هدف مسابقه همان طور که از اسم آن پیداست این است که تیم ها باید سازه ای بسازند تا از تخم مرغشان در برابر سقوط از ارتفاع محافظت کنند.
قوانین و تذکرات لازم جهت شرکت در مسابقه نجات تخم مرغ
برنده با توجه به قوانین زیر مشخص خواهد شد . سه تیم از بالاترین امتیازها به عنوان تیم های اول و دوم و سوم انتخاب می شوند و جوایزی به آنها اهدا میگردد.
شرایط و محدودیت ها
۱٫ شرکت برای همه دانشجویان آزاد است.
۲٫ هرتیم حداقل ۲ نفر و حداکثر ۴ نفره می باشد.
۳٫ هر تیم می تواند تنها یک سازه بسازد.
۴٫ تخم مرغ ۱۵ دقیقه مانده به پرتاب به هر تیم داده می شود.
۵٫ تخم مرغ نباید توسط چسب به سازه متصل شود و می بایست پس از پرتاب به راحتی توسط داور از سازه جدا شود.
امتیازبندی
معیار امتیازدهی در این مسابقه وزن کمتر سازه ، معماری سازه،دقت در پرتاب و زمان تیم ها است و با توجه به معیار های مشخص شده ، رتبه بندی خواهند شد.
نحوه اعمال قوانین
الف) وزن :
وزن به عنوان یک معیار ، باید در کمترین مقدار خودش در قیاس با دیگر تیم ها باشد. به سازه ای که کمترین وزن را داشته باشد، بیشترین امتیاز را می گیرد و سنگین ترین سازه امتیازی نخواهد گرفت و سایرین متناسب با وزنشان امتیاز می گیرند. (توجه داشته باشید که حداکثر وزن قابل قبول برای سازه ۱۰۰۰ گرم میباشد و سازه های با وزن بیشتر از مسابقه حذف خواهند شد.)
ب) دقت :
روی زمین هدفی جهت معیار دقت مشخص می شود که تیم ها باید تمام تلاش خود را در راستای نزدیک بودن محل برخورد سازه با هدف بکنند . نزدیک ترین سازه، بیشترین امتیاز و دورترین سازه امتیازی نخواهد گرفت .
ج) زمان :
به تیمی که سازه شان در کمترین زمان سقوط کند بیشترین امتیاز و دیگر تیم ها با توجه به زمانشان امتیاز خواهند گرفت . طبیعتا سازه ای که بیشترین زمان را داشته باشد امتیازی نخواهد گرفت.
د) معماری سازه
به تیمی که از خلاقیت بیشتری در نوع سازه داشته باشد و همچنین استفاده از متریال های سبک و جدید که توان سالم نگه داشتن تخم مرغ را پس از سقوط از طبقه چهارم دانشکده داشته باشد؛ بیشترین امتیاز و تیمی مه خلاقیتی در سازه خود نداشته باشد کمترین امتیاز تعلق خواهد گرفت.
توجه : حداکثر وزن قابل قبول برای سازه ۱۰۰۰ گرم میباشد.بدیهی است سازه های با وزن بیشتر از حد مجاز از مسابقه حذف خواهند شد.
تذکر : استفاده از چتر برای سازه تخلف و امتیاز منفی در نظر گرفته خواهد شد.
* داور اول این مسابقه آقای دکتر مسیح لقمانی (دکترای مکانیک از دانشگاه تهران و استاد درسهای ارتعاشات مکانیکی، دینامیک و دینامیک ماشین رشته مکانیک) از اساتید رشته مکانیک می باشد.
* داور دوم این مسابقه سرکار خانم دکتر مهناز رضایی( دکترای معماری و استاد درس های طراحی معماری و ساختمان) از اساتید رشته معماری می باشد.
لازم به ذکر است جایزه تیم اول ۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال، تیم دوم ۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال و تیم سوم ۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال در نظر گرفته شده است.
ثبت نام در مسابقه رایگان می باشد.
هرگونه اخبار و اطلاعیه در رابطه با مسابقه نجات تخم مرغ از طریق کانال تلگرام بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در اختیار شما شرکت کنندگان عزیز قرار خواهد گرفت .
برای کسب اطلاعات بیشتر و یا داشتن سوال می توانید با شماره ۰۹۲۱۵۱۸۴۰۳۲ تماس حاصل فرمایید.